جایزه «آزاده» برای ایدههای فناورانه زنان برگزار شد
نخستین رویداد جایزه نوآوری «آزاده» به یاد «آزاده داننده» رئیس ادوار انجمن ملی زنان کارآفرین و سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران برگزار شد. در این رویداد میان زنان فعال در حوزه کارآفرینی، شبکهسازی انجام گرفت و در نهایت ازمیان ۲۵ تیم شرکتکننده در این رویداد ۹ تیم به عنوان تیمهای برتر این رویداد انتخاب شدند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، این رویداد که با همت انجمن زنان کارآفرین و حمایت نصر تهران، انجمن صنفی زنان مدیر کارآفرین، جهاد دانشگاهی، دانشگاه شهید بهشتی، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی اداره کل امور بانوان شهرداری تهران، ماهنامه پیوست و گروهی از شرکتهای فعال حوزه فناوری با هدف ترویج کارآفرینی زنان و توسعه کسب و کارهای آنان برگزار شد.
در این رویداد، فریبا مهدیون، رئیس هیات مدیره انجمن ملی زنان کارآفرین گفت: «هدف از برگزاری اولین دوره جایزه نوآوری آزاده، ضمن زنده نگه داشتن و ادامه دادن راه آزاده داننده، تسهیلگری ورود زنان جوان کارآفرین به بازار کار بود.» به گفته او ایده شکلگیری این رویداد در خرداد سال جاری کلید خورد و بنای آن بر ایجاد بستری برای فعالیت و آموزش دختران و زنان جوان فعال بوده است.
او همچنین اضافه کرد: «در این دوره ۵ ماه آموزش مستمر در قالب بیش از ۲۰ کارگاه و مشاوره و منتورینگ برای شرکتکنندگان برگزار شد.» مهدیون مزیت برگزاری چنین رویدادی را چنین توصیف کرد: «بین زنان فعال در حوزه کارآفرینی، شبکهسازی موثر اتفاق افتاد. همچنین استارتآپها موفق به جذب سرمایه شدند و سرمایهگذاران نیز با فعالیت این زنان آشنا شدند. همه این موارد، ادامه مسیر حرکت و کارآفرینی این زنان را هموارتر میکند».
حسین اسلامی، رئیس هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با اشاره به ویژگیهای شخصیتی شادروان داننده از استارتآپهای حاضر در مراسم خواست تا در خستگیناپذیری و پشتکار او را سرلوحه کار خود قرار دهند. او با بیان اینکه اکوسیستم استارتآپی در ایران در حال پوستاندازی است گفت: «تعبیر من از این روزها، ناامیدانه نیست و مطمئنم تیمهای خوب از پس روزهای سخت برمیآیند.»
آزاد معروفی، دبیر نصر کشور نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره «آزاده داننده» و بیان خاطراتی از او ابراز امیدواری کرد که این رویداد در سالهای آتی ادامه داشته باشد و به محملی برای رشد زنان در اکوسیستم استارتاپی کشور بدل شود.
علیرضا کشاورز جمشیدیان، دبیر سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران نیز با بیان اینکه به پاس گرامیداشت شادروان داننده در سازمان نصر، سال گذشته ساختمان دبیرخانه نصر تهران به نام ایشان نامگذاری شد، گفت: «همچنین طی رایزنیهایی که با نهادهای مسئول در حال انجام است به دنبال این هستیم تا معبری را به نام مرحوم داننده در محدوده دبیرخانه نصر تهران نامگذاری کنیم.»
کتایون سپهری، رئیس کمیته علمی رویداد به روند برگزاری این رویداد اشاره کرد و شبکهسازی میان تیمها، منتورها و سرمایهگذاران را مهمترین دستاورد این رویداد دانست و افزود: «از نتایج رویداد یقین دارم که ما مسیر آزاده را درست رفتهایم و این اولین قدم ما در مسیر ماندگار آزاده است.»
برتری ۹ تیم نوآور در حوزه فناوری اطلاعات
در اختتامیه این رویداد، ۹ تیم به عنوان تیمهای نوآور در بخشهای استارتآپی، شرکتی و ایده معرفی شدند. مجموعه «ویدا» که سامانه تشخیص هویت برای حذف حضور فیزیکی در مراکز دولتی بود، رتبه اول بخش شرکتها را به دست آورد. همچنین «بتاتیک» که یک مربی شغلی هوشمند در قالب وب سرویس است، از خراسان رضوی رتبه اول بخش استارتآپی شد. مجموعه «هیرا» نیز با ایده پلتفرم کارپولینگ و کاهش آلودگی هوا و خودروهای تکسرنشین، رتبه اول را کسب کرد. رتبههای دوم در بخش استارتآپها نصیب «کاریفان» فعال در حوزه گردشگری تجربهگرا در مناطق حفاظت شده، شد. استارتآپ «اسکیلنت» فعال در حوزه یادگیری و آموزش نیز به مقام دوم رسید.
همچنین در بخش شرکتی «آرتیدام» که سامانه دامداری هوشمند از اصفهان است، به مقام دوم رسید. رتبه سوم این جایزه به استارتآپ فرهنگی «فامون» در حوزه تئاتر رسید که رسالت خود را بر اتصال نویسندگان را به کارگردانان و تهیهکنندگان تئاتر گذاشته است. سپس «نوروکید» از تهران با برنامه جامع شناختی و غربالگری برای کودکان اوتیسم مقام سوم را کسب کرد. در بخش شرکتی نیز «کوآدو» به عنوان شرکت فناور در حوزه تولید انرژی پاک خورشیدی از ایلام رتبه سوم را به خود اختصاص داد. به این شرکتکنندگان ضمن برخورداری از جوایز نقدی نفیس، جوایز حمایتی از جمله ارائه فضای کاری اشتراکی، آموزش یک ساله آکادمیک و… نیز ارائه شد.
جایزه آزاده رویدادی سالانه است
ﺟﺎﯾﺰه ﻧﻮآوری آزاده ﺑﺮای ﻓﻌﺎﻟﯿﺖھﺎی نوآورانه زنان طراحی و پایهگذاری ﺷﺪه و ﻗﺮار اﺳﺖ به صورت سالانه اﺟﺮا شود و ھﺮ ﺳﺎل ﺣﻮزهھﺎی ﺧﺎﺻﯽ را ﭘﻮﺷﺶ دھﺪ که ﻧﺨﺴﺘﯿﻦ ﺳﺎل آن به ﺣﻮزه ﻓﻨﺎوری اﻃﻼﻋﺎت اﺧﺘﺼﺎص داده ﺷﺪ.
اﯾﻦ ﺟﺎﯾﺰه اهداف متنوعی را دنبال میکند از جمله ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ و ﺗﺸﻮﯾﻖ زنان پرتلاش در ﻋﺮصه ﻓﻨﺎوری اﻃﻼﻋﺎت، ﺗﻘﻮﯾﺖ ﺧﻮداﺗﮑﺎﯾﯽ اﺳﺘﺎرتآپھﺎ، اﯾﺠﺎد دﺳﺘﺮﺳﯽ به شبکه اﻋﻀﺎی اﮐﻮﺳﯿﺴﺘﻢ اﺳﺘﺎرتآﭘﯽ و ﮐﺴﺐ و ﮐﺎرھﺎی ﻧﻮﭘﺎ. همچنین ﺗﺒﺎدل ﺗﺠﺮﺑﯿﺎت موسسان اﺳﺘﺎرتآپها، شبکهﺳﺎزی در ﺷﺮﮐﺖھﺎی اﺳﺘﺎرتآﭘﯽ ﻓﻌﺎل در ﻓﻨﺎوری اﻃﻼﻋﺎت و ﻓﺮﺻﺖ آﻓﺮﯾﻨﯽ ﺑﺮای ﻣﻌﺮﻓﯽ اﺳﺘﺎرتآپهای ﺣﻮزه ﻓﻨﺎوری اﻃﻼﻋﺎت در جهت توسعه و ﺗﺮوﯾﺞ ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﯽ زنان از دیگر اهدافی است که پایهگذاران این جایزه دنبال میکنند.
ﻣﺨﺎطبان اﺻﻠﯽ آن، زنان ﻓﻌﺎل در راهاﻧﺪازی و ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ اﺳﺘﺎرتآپھﺎی ﻓﻨﺎوری اﻃﻼﻋﺎت ھﺴﺘﻨﺪ اﻣﺎ در ﮐﻨﺎر اﯾﻦ ﺻﺎﺣﺒﺎن ﮐﺴﺐ و ﮐﺎر و ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﻓﻨﺎوری اﻃﻼﻋﺎت، سرمایهﮔﺬاران و ﺣﺎﻣﯿﺎن اﺳﺘﺎرتآپهای ﻓﻨﺎوری اﻃﻼﻋﺎت، ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﺎن ﺷﮭﺮکھﺎ و ﭘﺎرکھﺎی ﻋﻠﻢ و ﻓﻨﺎوری، ﻣﺮاﮐﺰ رﺷﺪ و ﺷﺘﺎبدھﻨﺪهھﺎ و داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن، اﺳﺎﺗﯿﺪ و ﻋﻼقهمندان به ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﯽ و اﺳﺘﺎرتآپھﺎ میتوانند در اﯾﻦ روﯾﺪاد در آینده حضور داشته باشند.